دانشجویی که ۵ اختراع و ۱۱ عنوان کتاب دارد | وقتی فعل «ما میتوانیم» با خودباوری صرف میشود
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ امیر ریگی دانشجوی سال آخر کارشناسی پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان ازجمله مخترعان جوان کشورمان است که در کنار تحصیل و اختراع به پژوهش، تحقیق، نوسیندگی نیز مشغول است.
او چند اختراع ثبتشده و در حال ثبت دارد و در طرحهای مختلف تحقیقی و پژوهشی مشارکت داشته و چند جلد کتاب در زمینههای مختلف علمی و داستانی به رشته تحریر درآورده است.
خبرنگار خبرگزاری آنا به همین مناسبت و در ادامه پرونده «در مسیر نخبهپروری» با امیر ریگی دانشجوی سال آخر کارشناسی پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان درباره فعالیتهای پژوهشی، تحقیقی، علمی و شرح اختراعات و تألیفات او گفتوگو کرده است که مشروح آن را میخوانیم.
بیشتر بخوانید:
کمک به پژوهشگران با تسهیل آییننامهها و حذف بخشنامههای دستوپاگیر
مشوقهای مالی پژوهشگران جوان و نخبگان تقویت شود
چاپ ۳۰۰ مقاله ISI و علمی پژوهشی توسط پژوهشگران جوان
اشتغال دانشجویان در تعامل با شهرکهای صنعتی
۵ اختراع ثبتشده و در حال ثبت
آنا: لطفاً خودتان را معرفی کنید و بفرمایید اختراعات شما در چه حوزهای است؟
ریگی: امیر ریگی متولد سال ۱۳۷۷ و دانشجوی سال آخر کارشناسی پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان هستم. اختراعات را بهنوعی میتوان عالیترین محصول و مرتبه، ایده و خلاقیت عنوان کرد که قطعاً با داشتن خلاقیت و فناوری میتوانند موجب بهبود، رفع نیازها و مشکلات مردم شوند و با داشتن گام ابتکاری بهنوعی با پیچیدگیهای خاص خود مشکلات را حل کنند.
دو اختراع ثبتشده دارم، یکی «میکروسکوپ هوشمند با قابلیت شمارش سلولی» و دیگری «وان زایمان با قابلیت چرخش، ماساژ و استریل». سه اختراع «کپسول مغناطیسی با قابلیت تشخیص میکروبهای لوله گوارش»، «دستگاه ضدعفونیکننده پلاسمای سرد» و «سیستم تهیه و خنککننده داخل ماشین با جمعآوری آب باران» نیز در حال ثبت هستند.
تلاش برای کسب مجوز دانشبنیان اختراع میکروسکوپ هوشمند
آنا: درباره اختراع ثبتشده «میکروسکوپ هوشمند با قابلیت شمارش سلولی» بیشتر توضیح دهید.
ریگی: به دلیل افزایش مراجعات به آزمایشگاههای تشخیص طبی برای تشخیص انواع بیماریها، یکی از آزمایشهایی که بیشترین خطای انسانی را دارد، آزمایش شمارش گلبول سلولی است.
برای تشخیص سلولها به متخصص پاتولوژیست ماهر نیازمند است و گاهی انواع مختلف بافتها و گستردگی آنها حتی پاتولوژیستها را نیز به خطا میاندازد.
اختراع میکروسکوپ هوشمند با قابلیت شمارش سلولی، اختراعی برای جلوگیری از اشتباهات و افزایش دقت و تشخیص است، این اختراع با بهرهگیری از قابلیت واقعیت مجازی و پشتیبانی نرمافزار پایگاه دادهای میتواند بهصورت دقیق تعداد سلول و نوع آنها را با دقت بالا از همدیگر متمایز کند.
میکروسکوپ هوشمند با قابلیت شمارش سلولی، قابلیت تصویربرداری بسیار دقیق و باکیفیت از نمونه و قابلیت نمایش روی وسایل دیجیتال را داراست که در کل برای موارد آموزشی و تشخیصی در آزمایشگاههای تشخیص طبی، دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی کاربرد دارد.
اختراع میکروسکوپ هوشمند با قابلیت شمارش سلولی اکنون در حال طی مسیر ساخت نمونه اولیه است و در تلاش برای کسب مجوز دانشبنیان این اختراع هستیم.
علی سنجرانی دانشجوی ارشد سمشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم دارویی تهران و مهلا سنجرانی کارشناس پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان در طراحی و اجرای این تحقیق مشارکت و فعالیت داشتهاند.
تشریح فواید زایمان در آب
آنا: درباره دومین اختراع ثبتشده خود «وان زایمان با قابلیت چرخش، ماساژ و استریل» توضیح میدهید؟
ریگی: در زایمان طبیعی معمولی بهدلیل خشکبودن محیط به لگن و رحم مادر فشار زیادی وارد میشود و درد زیادی را تحمل میکند.
ازجمله فواید زایمان در آب میتوان مواردی مانند «آرامشبخش بودن آب برای مادر و کاهش درد او»، «بهترشدن انقباضات رحم بهدلیل شناوربودن در آب»، «افزایش اکسیژنرسانی به ماهیچههای رحم»، «کاهش فشار خون و فشار عصبی»، «تولید اندورفین» (لازم به ذکر است که خود اندورفین نیز بهتنهایی درد مادر را کاهش میدهد)، «کمک آب به کشسانی و انعطافپذیری میان دو راه» (ناحیهای میان مقعد و اندام تناسلی) و «کاهش خجالت و استرس مادر» را نام برد.
اختراع میکروسکوپ هوشمند با قابلیت شمارش سلولی با بهرهگیری از قابلیت واقعیت مجازی و پشتیبانی نرمافزار پایگاه دادهای میتواند بهصورت دقیق تعداد سلول و نوع آنها را با دقت بالا از همدیگر متمایز کند.
ازجمله فواید اختراع «وان زایمان با قابلیت چرخش، ماساژ و استریل» برای نوزاد میتوان مواردی مانند «شبیهسازی محیطی شبیه به کیسه آمنیوتیک (کمشدن استرس نوزاد)» و «کمشدن فشار تولد و در نتیجه افزایش امنیت زایمان» را ذکر کرد.
علی سنجرانی دانشجوی کارشناسی ارشد سمشناسی واحد علوم دارویی تهران و شقایق میرمرادزهی دانشجوی کارشناسی مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان در طراحی و اجرای این تحقیق(اختراع «وان زایمان با قابلیت چرخش، ماساژ و استریل») فعالیت داشتهاند.
خلاقیت انتها ندارد
آنا: از تألیفاتتان بگویید و بفرمایید که هدف شما از نوشتن و تألیف کتاب چه بوده است؟
ریگی: «اگر کتابی است که میخواهی بخوانی؛ اما هنوز نوشته نشده، آن را بنویس. (شل سیلوراستاین)»، اگر از بنده بپرسند که بهنظر شما چرا نویسندگان کتاب مینویسند؟ فقط یک پاسخ میدهم و آن این است که یک چیز بین تمام نویسندگان مشترک است و آن هم زدودن تیرگیهای انباشتهشده بر روح کنجکاو بشر.
از دوران کودکی علاقه زیادی به خواندن کتاب داشتم و نه تنها روی کاغذ، بلکه جوانههای فکر را در ناخودآگاه ذهنم تحلیل و تجزیه میکردم، همان علاقه موجب شد که در نوجوانی داستان بنویسم و رفته رفته در بزرگسالی خود را در حالی بیابم که چند کتاب نوشته بودم. هرگز کتابها یکشبه متولد نمیشوند؛ بلکه این ذهن است که در مدت کوتاهی تمام تجارب چندساله در فکر را روی کاغذ به کتابی ارزنده تبدیل میکند.
اگر چیزی در دنیا انتها نداشته باشد، خلاقیت است، برای خلاقیت هیچ مرزی نیست. به قول استاد بزرگ جوی فیلدینگ «به صد نویسنده ایدهای یکسان بده و صد داستان متفاوت دریافت کن». همین جمله مصداق بارز این حقیقت است که انسانها به جز عدهای بسیار معدود، مانند یکدیگر نمیاندیشند.
نویسندگی مرا به وجد میآورد و قطعاً هر نویسنده بدون عشق و علاقه وافر در این جاده نخراشیده تاب نمیآورد. محتوا و قالب در هنر اهمیت بسیاری دارد. همانگونه که کالبد انسان بیروح معنایی ندارد، جایی برای قالب بیمحتوا در جهان گسترده هنر وجود ندارد.
یکی دیگر از اهدافم برای نویسندگی، انتقال تخیلی تازه به خوانندگان و استراحت به روح آنهاست. ذات نویسندگی با نوآوری همراه است، بدون نوآوری، نویسندگی معنایی ندارد و صرفاً تکرار حرفهای گفته شده است.
مولانا میفرماید: «از محقق تا مقلد فرقهاست | کاین چو داوود است و آن دیگر صداست؛ منبع گفتار این سوزی بود | وان مقلد، کهنهآموزی بود».
«بررسی گیاهان دارویی مؤثر بر سیستم عصبی»، «بررسی و طراحی نرمافزار تغذیهدرمانی و تغذیهدرمانی تحت وب سنجر»، «شفای طبیعت»، «عملکرد بهیاران در مراقبت از بیماران سالمند بستری»، «کبد و مجاری صفراوی: (تازههای تشخیصی، مراقبتی و درمانی)»، «چشم: (تازههای تشخیصی، مراقبتی و درمانی)»، «کلیه و مجاری ادراری: ( تازههای تشخیصی، مراقبتی و درمانی)»، «عوامل مؤثر بر مهاجرت روستائیان»، «ارتباط بین انجام فعالیتهای ورزشی و سطح سلامت روانی»، «تحلیل هنرهای پیکرتراشی و اشکانی» و «بررسی حکمت و موعظه و تفاوت آنها» ۱۱ کتاب تألیف این جانب در نویسندگی هستند.
همه این کتابها تألیف شده و در مراکز فرهنگی قابل دسترس هستند و دوستان علاقهمند میتوانند آنها را مطالعه کنند. در مراحل بعدی در بهروزرسانی و ترجمه این کتابها به زبانهای دیگر سعی خواهم کرد.
دو کتاب «نقش آنتیاکسیدانها در بیماریهای خود ایمنی (isbn۱۳) که نمایه بینالمللی amazon و kindle store دارد (با همکاری گروهی از محققان سراسر ایران و زمان نمایهشدن چند روز دیگر)» و «کتاب مرور جامعی بر بیماری هاشیموتو (کتابی با مؤلف و تفسیری جامع بر بیماری هاشیموتو که در حال ترجمه به زبان انگلیسی و سپس چاپ بینالمللی است) نیز در حال چاپ هستند.
کتابهای نویسندگی اینجانب نیز شامل «داستان بلند مهبانگ» درباره داستانهای تخیلی برگرفته از رسوم و داستانهای کهن فارسی است و اکنون چاپ شده و در حال تلاش برای تکثیر و چاپ گسترده این کتاب هستیم. «مشاورههای تحصیلی« (در حال چاپ)، «مجموعه داستانهای ترسناک» (در حال چاپ) و «داستان بلند سرزمینهای جادویی» (در حال نوشتن) هستند.
۳ طرح انجامشده و ۵ طرح در حال تصویب و اجرا
آنا: درباره محصولات نوآورانه و فراوردههای گیاهی دارویی بگویید.
ریگی: اینجانب و همکاران سال ۱۳۹۹ با همکاری مرکز تحقیقات علوم بالینی سلامت دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان و استادان رابط آن، طرحها و فرآوردههای گیاهی را در مراحل آزمایشگاهی روی حیوانات آزمایشگاهی مطالعه کردیم. آزمایشها در گروههای مختلف و بهصورت مقایسهای (کنترل مثبت و کنترل منفی) انجام شدند که نتایج آنها در مقابل سایر گروهها بسیار ارزشمند و قابل توجه بود و دادهها و نتایج بهصورت کامل در مراجع و ژورنالهای داخلی و بینالمللی چاپ شده است. اکنون این فرآوردههای دارویی در حال معرفی به مراکز رشد و شتابدهندهها برای تجاریسازی و ساخت محصول است.
در همین راستا لیست طرحهای انجامشده شامل «بررسی اثر ترکیبی عصارههای نعناع، اکالیپتوس، تاجریزی و ریحان بر کاهش دمای بدن موش صحرایی»، «بررسی اثر ترکیبی شیرینبیان، گشنیز، مازو، درمنه، پنیرباد و شیره بنه بر بهبود و ترمیم زخمهای پوستی در موش نژاد balb/c» و «بررسی اثر ترکیبی عصارههای مومیایی، پنیرباد و زردچوبه بر درمان و ترمیم شکستگی استخوان در موش صحرایی» است.
بیشتر بخوانید:
جذب دانشجویان در بازار کار با ارتقای برنامههای مهارتی
مشکلگشایی پایاننامههای دانشجویی در صنعت
اجرای ۱۰ برنامه علمی برای پژوهشگران جوان
۱۷ راهکار برای تحول و پیشرفت انجمنهای علمی
جذب دانشجویان در بازار کار با ارتقای برنامههای مهارتی | ۳ انجمن علمی دانشجویی فعال شد
«بررسی دردهای عضلانی در بیماران مبتلا به کووید-۱۹»، «بررسی سابقه واکسیناسیون هپاتیت، کزاز و هاری بر روی ابتلا و شدت بیماران مبتلا به کووید-۱۹»، «بررسی میزان خشونت و اختلال استرس پس از سانحه در بیماران کرونا»، «بررسی اثر ترکیبی گیاهان سانگرا بر روی فولیکولهای موی موش balb/c (همکاری با شرکت آبادیس آراد آریا)» و «بررسی اثر ترکیب آبستنتین اخراجشده از تنباکوی سبز بر روی درد و التهاب موشهای صحرایی (همکاری با شرکت آبادیس آراد آریا)» نیز ازجمله طرحهای در حال تصویب و اجرا هستند.
آنا: و سخن پایانی ...
ریگی: در بخشهای مختلف علمی و فرهنگی فعال بوده و سمتهای اجرایی مختلفی در دانشگاه دارم که میتوان عضو اصلی و دبیر پیشین کانون داوطلبان سلامت، دبیر انجمن علمی پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، دبیر کمیته تحقیقات و مرکز تحقیقات بالینی دانشکده پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان و عضو برتر پژوهشگر باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان را ذکر کرد.
انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/
انتهای پیام/